به گزارش خبرنگار میراثآریا، رویداد نهایی اولین جشنواره شخصیتپردازی پارسونا با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، رسول جلیلی رئیس دانشگاه شریف، فاطمه بنیادی دبیر رویداد مسابقه ملی شخصیتپردازی پارسونا امروز سهشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۱ در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسن میثمی مدیرکل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، امروز را نه اختتامیه بلکه افتتاحیه و آغاز مسیری برای معرفی ایران همچنین خلق کارکترهایی دانست که قصههای هزار و یک شب ایران را روایت میکنند.
میثمی ادامه داد: پارسونا میتواند ایران را هرچه بهتر به دنیا معرفی کند و با تبلیغات ناجونمردانهای که علیه ایران میشود، مبارزه کند.
مدیرکل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد که این مسیر بازنده ندارد و تمام کسانی که در این رویداد حضور داشتهاند همگی برنده هستند.
میثمی در پایان به همه کسانی که در مسیر پارسونا قرار گرفتهاند خوش آمد گفت.
در ادامه فاطمه بنیادی رویداد مسابقه ملی شخصیتپردازی پارسونا با اشاره به اهمیت خردورزی در شاهنامه فردوسی، افزود: خردورزی اولین نکته فرهنگ غنی ایران است. همه آنچه که در افسانهها، قصهها میشنویم و میبینیم با خرد ما معنا میشود و این رویکرد را ما در پارسونا سرلوحه قرار دادیم.
او شرکت کنندگان این رویداد را میراثبانان فرهنگی کشور دانست که با حضور آنها این حوزه بزرگتر و جدیتر شده است.
بنیادی ادامه داد: شما نشان دادید که چگونه میراثفرهنگی کشور و جاذبههای کشور، صنایعدستی و هنرهای سنتی را به دیگران نشان دهیم و این باارزشترین اتفاق پارسونا است.
او درباره روند این رویداد توضیح داد: در شهریورماه ۱۴۰۱ فراخوان پارسونا اعلام شد و فراتر از آنچه انتظار داشتیم مورد استقبال قرار گرفت و در کنار دانشگاه صنعتی شریف این رویداد را در اکوسیستمی نوآورانه پیش بردیم.
دبیر رویداد مسابقه ملی شخصیتپردازی پارسونا ادامه داد: ۵۹۰ اثر به دبیرخانه رسید و پس از آن مدرسه مجازی پارسونا با دعوت از ۱۵۰ گروه به صورت مجازی راهاندازی شد. پس از آن به انتخاب هیئت انتخاب ۲۳ گروه به بوت کمپ پارسونا دعوت شدند.
در ادامه هیئت داوران متشکل از مهین جواهریان پیشکسوت حوزه انیمیشن، بابک نکویی کارگردان و استاد حوزه انیمیشن و حامد جعفری کارگردان و تهیهکننده انیمیشن روی سن آمدند و شرکتکنندگان به ارائه آثار خود پرداختند.
مهین جواهریان پارسونا را شروعی دانست که اگر مورد حمایت قرار گیرد به طور حتم در سالهای آینده نتایج پرباری خواهد داشت.
بابک نکویی با اشاره به اهمیت کلمه میراث، گفت: میراثفرهنگی از گذشتگان به یادگار مانده و به دست ما رسیده است که ما باید بر آن بیفزاییم و به آیندگان انتقال دهیم؛ این موضوع وظیفه ما را در رویداد پارسونا سنگین میکند.
جعفری نیز با ابراز خوشحالی از حضور نسل جوان در این رویداد و دغدغه آنها نسبت به گذشته همچنین انگیزهشان برای آینده ابراز امیدواری کرد که پارسونا با حضور چنین نسل پیشرانی نقشی را برای آیندگان ماندگار کند.
در گروه دانشآموزی «آهو» توسط نرگس پوررجبی، «پیروز» توسط پارسا عمویی، «تلباکو» توسط مائده چتری، «دومرول» توسط ایلیا قربانزاده، «ربات ۳۵» توسط نگین مکیان، «گیلدا» توسط غزل جهاندیده، «نیکان» توسط سعید براتزاده، هفت کاراکتری بودند که برای حضار ارائه شدند.
در بخش حرفهایها نیز «آذین» را حسن عباسی، «آرگا» را جواد سلطانی، «بهرام» را مهدی نظری، «عمو پارسا» را زینب ذاکرینیا، «خاتونچه» مهتاب ساداتبهاء، «دارچه» را مژده قائدامینی، «دارچین» را امین عبدالحسینزاده، «سرآشپز زعفرونی» را فائزه بهزادنژاد، «سیامکو» را زهرا زارع، «شخصیتهای اساطیری» را ستایش احمدی، «شمس و شهاب و شورآفرین» را فاطمه اسمعیلزاده، «شوکا» را پریا نیکرفتار، «فروچ» را زیبا معروفی، «موزه آقای باستانی» را مصطفی احمدی معرفی کردند.
در ادامه مهندس سید عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، رسول جلیلی رئیس دانشگاه شریف، محمدرحیم لیوانی رئیس مرکز پویانمایی صبا، مریم جلتلب معاون صنایعدستی وهنهای سنتی، حسن میثمی مدیرکل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، حسین ساری مدیرکل دفتر وزارتی و امور بینالملل، برای اهدای جوایز به برندگان روی سن آمدند.
در گروه دانشآموزی مقام اول به «تلباکو»، رتبه دوم «گیلدا» و «ربات ۳۵»، سومین رتبه به «آهو»، «پیروز» و «نیکان» و همچنین جایزه برتر به «دومرول» تعلق گرفت.
در بخش حرفهای رتبه اول به «موزه آقای باستانی»، رتبه دوم به «دارچین»، رتبه سوم به «آرگا» و دارچه» و جایزه ویژه هیئت داوران به «شوکا» اهدا شد.
از طرف معاونت صنایعدستی نیز به خالق شخصیت «فروچ» و «سرآشپز زعفرونی» هدیهای تعلق گرفت.
محمدرحیم لیوانی رئیس مرکز پویانمایی صبا نیز پارسونا را کاری زیرساختی عنوان و بر اهمیت توجه به فرهنگ تصویری و نمادگرایی و تسری آن به تمامی دستگاهها و سراسر کشور تاکید کرد.
او همچنین اعلامکرد مرکز پویانمایی صبا هزینه تولید یکی از مجموعهها را تقبل خواهد کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/